Ekshumacija na području Vlasenice: Pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

Radiosarajevo.ba
Ekshumacija na području Vlasenice: Pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe
Foto: AA / Ekshumacija

Na području mezarja Rakita u Vlasenici, izvršen je proces ekshumacije, tokom koje su na lokaciji izvan grobnih mjesta, pronađeni kompletni posmrtni ostaci jedne osobe. 

Na lokaciji je bila prisutna istražiteljica iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, koja je pod nadzorom postupajućeg tužitelja, vodila proces ekshumacije, a sudjelovali su i djelatnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, ljekar sudske medicine, kao i policijski djelatnici PS Vlasenica, koji su osiguravali lokaciju, naveli su iz Tužilaštva BiH. 

Posmrtni ostaci bit će transportirani u Komemorativni centar Tuzla, radi dalje antroploške obrade i uzimanja uzoraka za utvrđivanje identiteta osobe putem DNK analize. 

Istražitelji i stručno osoblje Tužilaštva BiH, gotovo svakodnevno, sudjeluju u procesima ekshumacija i traženja nestalih osoba, na lokacijama diljem Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije