Potvrđeno / Prva ekipa GSS-a stigla do tijela planinara na Prenju: Čeka nas duga noć!

14. 02. 2021. u 16:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 73

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Rade Šimić stradao je u nedjelju, 14. februara 2021. godine pri planinarenju na planini Prenj.

Stradali Rade Šimić imao je čin poručnika i obnašao je dužnost u 5. bojni logističke potpore Zapovjedništva za logistiku OS BiH.  

Prva ekipa Gorske službe spašavanja stigla je na mjesto nesreće, dok su ostale ekipe na putu, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz GSS BiH.

"Prva ekipa je stigla do tijela planinara, a dvije ekipe su u usponu. Priprema se transport koji će biti zahtjevan. Čeka nas jedna duga noć. Uspon planinara je trajao više od tri sata", kazao nam je predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić

"U ovoj akciji spašavanja učestvuje više od 50 ljudi", kazali su kratko za portal Radiosarajevo.ba iz Gorske službe spašavanja Mostar.

Nezvanično, u toku je priprema za transport tijela poginulog planinara, a akcija će možda trajati i cijelu noć

Podsjećamo, na planini Prenj jutros se pokrenula manja lavina koja je usmrtila jednog od dvojice planinara koji su se penjali na tu planinu.

Više o tragediji možete čitati OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA