Muftija Grabus: Ef. Zukorlić hrabro se zalagao za slobodu, dostojanstvo i dignitet Bošnjaka

3
F. V.
Muftija Grabus: Ef. Zukorlić hrabro se zalagao za slobodu, dostojanstvo i dignitet Bošnjaka
Foto: Kolaž / Muftija Grabus o smrti ef. Zukorlića

Muftija sarajevski prof. dr. Nedžad ef. Grabus u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je vijest o iznenadnoj smrti bivšeg sandžačkog muftije i kandidata za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Muamera ef. Zukorlića.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Muamer ef. Zurkolić preminuo danas u 52. godini života, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz više izvora.

"Svi smo Allahovi, dž.š., i Njemu se vraćamo! Svi smo svjesni svoje prolaznosti, ali uvijek nas potrese odlazak bliskih ljudi s ovoga svijeta. Duboko nas je potresla vijest o preseljenju na Ahiret, rahmetli muftije Muamer-ef Zukorlića.

Savez smanjio kaznu Ismiru Mirviću, FK Sarajevo definitivno ostao bez bodova

Savez smanjio kaznu Ismiru Mirviću, FK Sarajevo definitivno ostao bez bodova

Imao je kratak, dinamičan i izrazito plodonosan život. Njegove ideje i djela pokrenule su snažnu energiju među Bošnjacima u Sandžaku. Ta energija pokazala se u razvoju Islamske zajednice, vakufa, obrazovnih, kulturnih i humanitarnih ustanova. Hrabro se zalagao za slobodu, dostojanstvo i dignitet muslimana i Bošnjaka", istakao je muftija Grabus, te dodao:

"Nikada nije pristajao na komfor u traganju za dostojanstvom. Jasno je artikulirao stavove, nepokolebljivo i ustrajno realizirao različite projekte. Njegova borba bit će pamćena i inspirirat će nove generacije mladih naraštaja. Zemaljska knjiga rahmetli Muamer-ef Zukorlića je zatvorena.

Molimo Allaha, dž.š., da mu podari Knjigu dobrih djela, oprosti grijehe i nagradi Džennetom, a porodici, rodbini, svim imamima i uposlenicima Mešihata IZ, na čelu s muftijom Mevlud-ef. Dudućem podari sabur i selamet".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije