Vakcine / Forto: Ugovor je propao jer Vlada FBiH odbija da ga potpiše

29. 06. 2021. u 11:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, govorio je o ostavci Peđe Kojovića na mjesto predsjednika te stranke, ali i vakcinama u Kantonu Sarajevo.

"Kojović je obrazložio, mislim da je dovoljno", naveo je Forto.

Na pitanje o eventualnim problemima unutar Naše stranke, naveo je da ih nema.

"Mislim da su koalicije stabilne", poručio je Forto.

Kada je riječ o vakcinama, podsjetio je na odgovornost Vlade Federacije BiH.

"Imali smo niz grešaka u smislu softverskog rješenja i programa koji je pozivao ljude na vakcinaciju. Mi smo u jednom trenutku imali pozvane ljude u potpuno pogrešno vrijeme, više od 1.000. Desile su se velike gužve koje su trajale dva do tri dana. Upravo zbog toga što sistem nije na najbolji način profunkcionisao i aplikacije kojom upravlja Zavod zdravstvenog osiguranja“, kazao je Forto za TVSA.

Ako postoji transparentan način nabavke vakcina - to je ovaj sa FBiH, glasila je jedna od poruka premijera.

"Ugovor je propao jer Vlada FBiH odbija da ga potpiše... Mi smo pokrenuli aktivnosti u smislu nastavke nabavke vakcine bez Vlade FBiH. Međutim, kakve su procedure kod tih velikih proizvođača, sada taj izmijenjeni ugovor mora proći sve te procedure. Ovo je jedan od najnezobiljnijih i najopasnijih poteza Vlade FBiH", poručio je Forto.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)