Edin Forto: Rat sa CIPS potvrdom je samo početak

1
Radiosarajevo.ba
Edin Forto: Rat sa CIPS potvrdom je samo početak
Foto: MKPU BiH / Edin Forto na Network konferenciji u Neumu

Digitalna transformacija će imati smisla samo ako naši građani i privreda osjete konkretnu korist, a rat koji smo objavili CIPS potvrdi je samo simboličan početak bitke za digitalinu transformaciju Bosne i Hercegovine.

Ovo je izjavio Edin Forto, državni ministar komunikacija i prometa, na panelu "Digitalizacija servisa javne uprave u BiH - čekaju li nas bolji dani?" u okviru Network konferencije u Neumu.

Na panelu je istaknuto kako su za digitalnu transformaciju osigurana značajna sredstva u najavljenih šest milijardi eura pomoći Evropske unije za zemlje Zapadnog Balkana za strukturne reforme, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Podsjetimo, Forto je ranije najavio da od polovine 2024. građani Federacije BiH neće morati donositi CIPS prijavu u bilo koju banku.

"Probat ćemo isto uraditi u RS-u. Pozivam općine, kantone i entitete da se jave da i njima ukinemo CIPS prijavu. Ovo je digitalizacija. Konkretno i korisno", naveo je ranije Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije