Edin Forto: 'Danas smo u Konjicu prisustvovali bahaćenju, bezobrazluku i vrijeđanju...'

6
A. S.
Edin Forto: 'Danas smo u Konjicu prisustvovali bahaćenju, bezobrazluku i vrijeđanju...'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

U Konjicu je završen sastanak predstavnika stranaka Trojke, Nermina Nikšića iz SDP-a BiH, Naroda i pravde Elmedina Konakovića i Naše stranke Edina Forte, sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem.

U delegaciji su stigli iz SNSD-a su Željka Cvijanović, Radovan Višković, Staša Košarac i Sanja Vulić, iz HDZ-a su u delegaciji Borjana Krišto, Darjana Filipović i Lidija Bradara, iz SDP-a na sastanku je ministar odbrane Zukan Helez, dok je iz Naroda i pravde Kemal Ademović.

Prvi je među novinare nakon sastanka izašao Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, a nakon njega predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Nakon toga je govorio i Edin Forto, predsjednik Naše stranke.

"Način na koji se odluke donose u jednom kulturnom dijalogu je jednako bitan kao same odluke koje se donose. Danas nismo prisustvovali tome. Danas prisustvovali bahaćenju, bezobrazluku, vrijeđanju i sve ono u čemu ne želimo da učestvujemo na način na koji neki misle da je možda i normalno", rekao je Edin Forto.

Lider Naše stranke dodao je da političari imaju odgovornost da pokažu narodu kako se pregovara i kako se pravi dogovor.

"Naša odgovornost nije da budemo onaj stereotip zbog kojeg nas prezire jedan dio zapadne Evrope, bahati balkanski šefovi. Ne želimo to biti. Jasno je da će biti još razgovora, da ćemo pokušati ono oko čega možemo se približiti. Način na koji to radimo moramo unaprijediti, sada poimenično ne govorim šta se tačno dešavalo", kazao je Edin Forto, predsjednik Naše stranke nakon sastanka u Konjicu.

Pogledajte kako je bilo nakon sastanka u Konjicu na portalu Radiosarajevo.ba:

Izjave za medije Trojke, SNSD-a i HDZ-a nakon sastanka u Konjicu

Posted by Radio Sarajevo on Friday, June 30, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije