Edin Forto: Brzu cestu Bihać-Sarajevo-Podgorica uvrstiti u mrežu evropskih koridora

2
Radiosarajevo.ba
Edin Forto: Brzu cestu Bihać-Sarajevo-Podgorica uvrstiti u mrežu evropskih koridora
Foto: MKPU BiH / Edin Forto

Uvrštavanje brze ceste Bihać-Sarajevo-Podgorica u mrežu evropskih koridora bila jedna od tema o kojima je ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto razgovarao u Briselu.

To bi omogućilo njeno lakše finansiranje i osiguralo bespovratna EU sredstva.

Također,razgovarali su o modernizaciji postojeće i izgradnji nove željezničke infrastrukture u Bosni i Hercegovini, digitalnoj transformaciji i čišćenju javnog prostora od govora mržnje.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Forto je u Briselu razgovarao sa vršiteljicom dužnosti direktorice Direktorata za mobilnost i transport (DG MOVE) Majom Bakran Marcich, zamjenicom direktora Direktorata za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije (DG CONNECT) Renatom Nikolay kao i direktorom Direktorata za susjedsku politiku i proširenje (DG NEAR) Gert-Janom Koopmanom.

Prisustvo Bosne i Hercegovine u Briselu mora biti jače i proaktivnije, jedinstven je zahtjev i konstatacija brojnih sagovornika u sjedištu Unije.

"Iskoristit ćemo prilike za gradnju i vidljive projekte, koje zemlje regiona već uveliko koriste. To je najbolji način da građani osjete korist od evropskih integracija", rekao je Forto, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije