Edin Forto sa Oliverom Varhelyijem u Briselu: 'Vrijeme je za velike infrastrukturne projekte'

2
AA
Edin Forto sa Oliverom Varhelyijem u Briselu: 'Vrijeme je za velike infrastrukturne projekte'
Foto: Ministarstvo komunikacija i prometa / Edin Forto i Oliver Varhelyi

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto prisustvovao sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem u Briselu.

"Završetak autoceste na Koridoru 5c, kao i aktivnije ulaganje u izgradnju željezničkih pravaca te povezivanje Bosne i Hercegovine sa ostatkom Evrope je ono što građani očekuju od evropskih integracija i što smo im dužni isporučiti", izjavio je Edin Forto.

Iz Ministarstva komunikacija i prometa saopšteno je da je na današnjem sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem u Briselu Forto dodao kako su prioriteti Ministarstva da BiH uhvati korak sa evropskim projektima i inicijativama u oblasti digitalizacije i širokopojasnog pristupa internetu.

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

"Zaključeno je kako će saradnja u narednom periodu biti intenzivirana s ciljem konsolidacije našeg statusa kandidata i konačnog početka pregovaračkog procesa za punopravno članstvo u Evropskoj Uniji", dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, u proteklom periodu JP Autoceste FBiH su pripremile realizaciju radova na dionicama autoceste na Koridoru 5c za novih 85 kilometara i investicijama od oko 4 milijarde KM. Već su potpisana dva ugovora za realizaciju preko jedne milijarde KM, dok se potpis ostalih ugovora priprema do kraja trećeg kvartala ove godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije