Džindić o problemu isporuke plina: Posljednja opomena za oba direktora

0
Radiosarajevo.ba
Džindić o problemu isporuke plina: Posljednja opomena za oba direktora
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sjednica Vlade FBiH

U Sarajevu je u toku sjednica Vlade Federacije BiH,  a na konferenciji za novinare prisutnima su se obratili predstavnici Vlade.

Jedan od problema o kojem se razgovaralo je i isporuka plina u FBiH.

"Zaključak od 8. aprila da je Vlada zadužila obje kompanije BH Gas i Energoinvest da se poštuju elementi uredbe da sačine sporazum po kojem će u budućnosti funkcionisati. BH Gas se tim obavezao da se izvrši povrat sredstava. Vlada je dana informisana o svemu. Prepiska je kod mene. Čitava Vlada se uključila u raspravu", rekao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Napomenuo je da su donesena dva zaključka.

Vlada FBiH nalaže BH-Gasu da do 13 sati danas izvrši upaltu po fakturi Energoinvesta za isporučeni gas i PDV, a da privredno društvo izvrši isplatu Gazpromu.

Radi zaštite interesa građana i prvirede u slučaju neizvršavanja obaveza iz tačke 1. Vlada će poduzeti adekvatne mjere iz svoje nadležnosti i riješiti ovaj problem.

"Posljednja opomena za oba direktora da se izvrši agonija i izvrši uplaćivanje. Novac postoji", napomenuo je Džindić.

Napomenimo da je sinoć saopćeno da će od petka 7. maja 2021. godine u šest sati doći do obustave isporuke gasa u Federaciji BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije