Dženan Selimbegović: 'U općinama gdje je Sarajevski dogovor vlada nepotizam, zastoj, kriminal...'

2
A. Čančar
Dženan Selimbegović: 'U općinama gdje je Sarajevski dogovor vlada nepotizam, zastoj, kriminal...'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Stranka za Bosnu i Hercegovinu

Stranka za Bosnu i Hercegovinu organizovala je press-konferenciju u Sarajevu na kojoj je pružena podrška Dženanu Selimbegoviću (SDA), kandidatu za načelnika Općine Stari Grad.

Na press konferenciji prisustvovali su Dženan Selimbegović, kandidat za načelnika Općine Stari Grad, Almir Bećarević, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Muamer Bandić, član Glavnog odbora Stranke za BiH i šef kluba zastupnika te stranke u Skupštini KS.

"Na izborima za načelnika Općine Stari Grad koji će biti održani u narednom periodu, ova priča podrške Dženanu Selimbegoviću nastala je na bazi procjene Općinskog odbora SBiH u ovoj izbornoj utakmici da podrži kandidata SDA. 

Sunčano uz pljuskove u velikom dijelu Bosne i Hercegovine, a za vikend neočekivani obrt

Sunčano uz pljuskove u velikom dijelu Bosne i Hercegovine, a za vikend neočekivani obrt

Odbor izražava punu podršku i želju da Dženan Selimbegović bude novi načelnik Općine Stari Grad i u tom smislu SBiH što ima da ponudi Dženanu i da želju da pobijedi. Naše opredjeljenje je da iz lokalne priče jeste podrška ovom kandidatu i želja da u čitavom izbornom ciklusu bude lider Općine SG i donese dobitak i sve ono što lokalna zajednica treba - programi i sve ono čime bi građani bili zadovoljni", izjavio je Almir Bećarević na početku press-konferencije.

Nakon Bećarevića, javnosti se obratio i Dženan Selimbegović (SDA).

"Ovime se zaokružuje podrška mom planu i programu, mog tima i mene, i zaokružuje se jedan koncept koji izlazi na jednu vrstu političkog sučeljavanja 29. oktobra u nedjelju konceptu koji je okupljen oko mog protukandidata. Taj koncept je već 2020. godine izašao na lokalne izbore sa političkom platformom 'Sarajevski dogovor' i nakon nepune tri godine svjedočimo je već smijenila jednog zajednog kandidata Ibrahima Hadžibajrića u Općini Stari Grad, u Općini Centar je u toku proces opoziva Srđana Mandića koji je njihov zajednički kandidat, a u Općini Novo Sarajevo njihov kandidat već duže vrijeme nema podršku OV, tako da od jula ne mogu usvojiti ni dnevni red.

Do one općine do koje je dosezao Sarajevski dogovor, imamo jedno opšte tavorenje u realizaciji projekata, zastoj, pokaz nekompetencije i nerada koje prate međusobne optužbe kriminala, nepotizma i nesposobnosti. Taj koncept je 29. oktobra opet izašao sa svojim kandidatom želeći da predstavi da isti način djelovanja mogu proizvesti drugačije ishode, a znamo da je to nemoguće. S druge strane imamo ovaj koncept koji je okupljen oko moje kandidature SDA, NES i SBiH koji ima jasan plan i gdje jasno znamo šta hoćemo i kako to uraditi", izjavio je Dženan Selimbegović.

Istakao je kako su ovi izbori koji se održavaju 29. oktobra veoma važni i da mogu vrlo lako odrediti sudbinu resursima Općine Stari Grad za narednih pet godina. Naveo je da je osim referenci i radnog iskustva, veoma važna diploma, kao i činjenica gdje i kako je ta diploma stečena. Naveo je da ima podršku Nermina Ogreševića i Semira Efendića.

Javnosti se obratio i Muamer Bandić.

"Radi se o dva koncepta. Jedan koncept je vladajući i on uvodi potpunu anarhiju i političko nasilje, na nedemokratski način organizuje vlast u Federaciji i organizuje politički i socijalni haos", izjavio je Bandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije