Džemal Smajić: 'Konačno se Dodik izjasnio kao sljedbenik Karadžićeve politike'

3
Radiosarajevo.ba
Džemal Smajić: 'Konačno se Dodik izjasnio kao sljedbenik Karadžićeve politike'
Foto: Facebook / Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Dodika

Pored toga što negiranje genocida i veličanje zločinaca postaje dio identiteta određenih krugova srpske političke i akademske elite, sada se Dodik javno i dobrovoljno identifikovao sa presuđenim zločincima, istakao je Džemal Smajić, delegat (Stranka za BiH) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

U svom posljednjem obraćanju, braneći svoju tešku poziciju u koju je upao, on je istakao:

Nije ni Karadžić, ni Mladić računao na svoje komoditete, jer da jeste pitanje je kako bi sve bilo, ili Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik ili mnogi drugi. Možda Petar Kočić. U čemu je razlika od prije 100 godina kada su Austrougari i Nijemci donosili propise i zakone ovuda, kinjili srpski narod.”

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Džemal Smajić
Foto: Facebook: Džemal Smajić

“Onome kome nije bilo jasno, sad je sve odjednom postalo. Dodik se javno odredio da je nasljednik Karadžićeve politike. Za samo nekoliko mjeseci istopio se spin o novom pristupu i evropskoj atmosferi koju predstavljaju novi koalicioni partneri Trojka plus HDZ i SNSD.

Današnji Dodikovi istupi i poziv srpskom narodu da stane u “živi štit” kako bi odbranili njegov politički i finansijski sunovrat, dokaz je njegovog potpunog debakla. Zbog toga mi predstavlja posebno zadovoljstvo što Stranka za BiH nije dio “nove reformske koalicije”, stav je Džemala Smajića.

Konacno se Dodik izjasnio kao sljedbenik Karadžićeve politike Pored toga što negiranje genocida i veličanje zločinaca...

Posted by Džemal Smajić on Saturday, August 12, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije