Džaferović: Pusti snovi onih koji sanjaju veliku Srbiju ili Albaniju

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Cuvar sadaka stolice

kurban-predsjednik

E moj Džafke

Snašlo te diplomatiranje, ha? Kakve bolan bolan veze i probleme ti imaš sa npr Velikom Albanijom? Ša te libo? Neće ona do Bosne biti. Hoš sa Albancima da nas zavadiš... ko te stavi tu umjesto u opštinu

Rus-mir

Treba na neki način narode uskladiti s teritorijima koji im pripadaju, inače ratovima i neredu nikad kraja. Kad god imate rat ili nered u nekoj državi, ili među državama, vidjet ćete da se radi isključivo neusklađenosti bivališta nekoga naroda s teritorijem koji im pripada. U cijelom je svijetu tako, bez razlike. Sve ostalo su priče, često uvijene u celofan, što ne mijenja suštinu.

Rus-mir

Ima nešto što se zove "geostrateški interesi"., koji je karakterističan uglavnom za velike države, a ni manje na to nisu imune. Kad su ugroženi nečiji geostrateški interesi takvi će sve učiniti da takvu ugrozu otklone. Načini za to su razni...Nered u nekoj državi ugrožava i države koji su im susjedi. Susjedi se onda neminovno umješaju. Nije to ništa čudno ni nepoznato. BiH je danas država u koju se svi miješaju, da ih sad ne nabrajam po redu. Interesi su ima različiti i svi se lome preko leđa BiH. Zato je najbolje da evidentne probleme urede unutar države i s time smanje utjecaji (miješanje) sa strane, jer je to najlošije po državu. Džaferović to izgleda ne razumije. I nije jedini, nažalost. Zbog lošeg upravljanja državom "miješanja" si požele i građani, što dovodi do situacije koje poznamo - mačka lovi vlastiti rep.

/ Najnovije