Džaferović u Krajini: Napredak dolazi samo od iskrenog svakodnevnog rada

Fena
Džaferović u Krajini: Napredak dolazi samo od iskrenog svakodnevnog rada
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Konvencija SDA u Sarajevu
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) USK upriličio je sinoć u Bihaću zajednički iftar koji je okupio više od 300 članova i simpatizera stranke sa prostora cijelog Unsko-sanskog kantona.

Iftaru je, između ostalih, prisustvovao državni zastupnik i kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Džaferović je istakao da mu je izuzetno drago što 27. noć Ramazana provodi u Krajini, po njemu najvažnijem i naljepšem djelu Bosne i Hercegovine. Zatim je naglasio da se nalazimo u veoma ozbiljnim i turbulentnim vremenima.

"Pred nama su vrlo ozbiljni izazovi. Mi se, osim sa deblokadom evropskog puta, NATO puta, ekonomskim izazovima, nosimo sa snažnim udarima na suverenitet i teritorijalni integitet. Iz Bihaća pozivam da se svi okrenemo miru, prosperitetu, izgradnji boljeg sutra za sve ljude koji žive u ovoj zemlji. Bez ikakvog populizma, bez ikakve smutnje mi smo tokom ovog mandata radili na tome. Od populizma i smutnje nema ništa. Napredak dolazi samo od iskrenog svakodnevnog rada", poručio je. 

Prisutnima se obratio i predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK Šemsudin Dedić.

"Smisao iftara jeste da ga podijelimo sa dragim nam ljudima i prijateljima. Šefik Džaferović je veliki prijatelj Krajišnika i čest gost u Krajini. Ove godine je po najvećem nevremenu došao u Bužim. Bio je uz nas i lično nam je pružio podršku onog teškog dana kad je uhapšen general Dudaković i drugi borci 5. korpusa. Slobodno možemo reći da je sa nama češće i od nekih kandidata za Predsjedništvo koji su rodom iz ovih krajeva", kazao je.

Ovo, prema Dediću, najbolje opovrgava tvrdnje da nas je Sarajevo zaboravilo.
"Biti uz Krajinu ne znači izdavati saopćenja i davati pompezne izjave već dijeliti sa nama i teške i lijepe trenutke. Znam da to naši sugrađani znaju cijeniti",  zaključio je Dedić, saopćeno je iz KO SDA USK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije