Džaferović primio ambasadore EU i država grupe G-7: Razgovarano o Ukrajini

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ne

Ne znam jeli prava strana istorije da podrzavas naciste iz azova, one sto 8 godina ubijaju vivile i djecu, sto pale zive ljude i pucaju u zatvorenuke. One sto se slikaju na kukastim krstovima, itd. Ne hvala, ja sam iz antifasisti ke porodice , ne kao ona von der lajn, kojoj je dea nacista, pa je samim tim i odrasla kao nacista.

BiH je unitarno suverena drzava jedne nacije

Postoji unitarni i dijeljeni suverenitet drzave. Drzave unitarnog suvereniteta imaju naciju. Drzave dijeljenog suvereniteta su drzavne zajednice, sastavljene drzave iz vise drzava, federacije. BiH nije sastavljena niti je federalna drzava. Ima unitarni suverenitet jer se po ustavu ne moze dijeliti ni referendumski. Konstituentni narodi u BiH nisu nacije ni narodi Srbije ili Hrvatske. Ime su dobili po nacijama Kraljevine SHS, kasnije Yu i SFRJ, kojih odavno nema. Ne postoje nacije ni nacionalne manjine nepostojecih drzava. Konstituentni politicki narodi u BiH nisu suvereni, jer nisu pravili drzavu. Ona je postojala puno prije njih. Unitarno suverena, jednonacionalna BiH se ne moze porediti sa federativnom, visenacionalnom Jugoslavijom. Ne moze se demokratski dijeliti, razilaziti kao YU.

Rusi braca cetnicoma i ustasama.

Nema vece gamadi od rusa. Sta su radili po Vojvodini kad su kao “oslobodioci” dolazili 1945. Masovna silovanja, pljackanja. Katastrofa.

Spinove prihvataju politicari neznalice u BiH

“SDA smatra da se kroz domove naroda trebaju štiti vitalni nacionalni interesi, ali da ovi domovi ne treba da odlučuju o svakom pitanju,…” kaze Bakir Izetbegovic. Zna li Bakir sta su nacije i sta su “vitalni nacionalni interesi”? Mogu li se u institucijama jedne drzave (BiH) stitit nacionalni interesi druge drzave (npr RH)? Cije NACIONALNE interese bi stitio POLITICKI NAROD BH Hrvati?? Nisu dijaspora ni ostavstina Hrvatske. Nisu njena nacionalna manjina u BiH. U Domovima POLITICKIH NARODA (precizan pojam) mogu se stititi KOLEKTIVNA PRAVA, a ne nacionalni interesi nepostojecih drzava Kraljevine SHS/kasnije SFRJ. Nije BiH visenacionalna drzava DIJELJENOG SUVERENITETA! Nema BiH nacionalne manjine Hrvatske i Srbije. Zato one imaju dijasporu BiH.

upoznao je strane predstavnike

sa svojim saučešćem u strašnim zločinima nad kršćanima u islamističkoj zenici, SJEME MU SE BALINSKO ZATRLO!

alahu ekber, tekbiiiiir, BRAVO KADIROVE!

Čečeni ušli u bazu Azova, pod vodstvom Kadirova provode “čišćenje”, objavili su Rusi. Basurin je dodao da oslobodilačke, antinacističke snage nastavljaju “čišćenje” i provjeravaju svaki kvadratni metar zbog “napuštenih mina”. 7. ožujka 2022. godine grad je opkoljen od oslobodilačih jedinca, ruske vojske i Čečena. Mariupolj je posebno zloglasan grad kod Rusa jer se u njemu nalazi nacionalistički puk “Azov”, protiv čijih boraca su u Moskvi pokrenuti kazneni postupci. Moskovski mediji su objavili informaciju kako su ruski marinci i Čečeni zauzeli bazu “Azova”, a operaciju navodno osobno predvodi čečenski lider Ramzan Kadirov.

Ivan

Moderirajte komentare. Koliko samo psihicki ostecenih osoba ovdje pise.

/ Najnovije