Džaferović: Ovo što se dešava s palestinskim narodom teška je nepravda

8
Radiosarajevo.ba
Džaferović: Ovo što se dešava s palestinskim narodom teška je nepravda
Foto: Screenshoot / Šefik Džaferović o Palestini

“Ovo što se danas dešava s palestinskim narodom je jedna teška nepravda koja treba da opterećuje cijelo čovječanstvo”, poručio je to član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Komentirajući sukobe koji su eskalirali i u kojima je već ubijen veliki broj ljudi, Džaferović je kazao da bi se zaista svi trebali zabrinuti za ono što se dešava palestinskom narodu.

“Palestinsko pitanje treba da se rješava u skladu sa relevantnim revolucijama Savjeta sigurnosti. Dakle, na principima koji su već utvrđeni od nadležnih institucija. Ovo što se danas dešava je protivno tim revolucijama, to je udar na te akte koje su osvojile multilateralne organizacije i sva dosadašnja rješenja koja su postignuta, a nisu implementirana. Nažalost, u BiH je napravljena neka vrsta podjele, neprincipijelne podjele, navijačke podjele. Mi svi u BiH treba da podržavamo ono što je međunarodni zakon, međunarodno pravo”, kazao je Džaferović.

Podsjetimo, najmanje 90 Palestinaca povrijeđeno je u akciji izraelske policije, koja je željela spriječiti proteste u blizini starog dijela Jerusalema, dok su se deseci hiljada muslimanskih vjernika molili u džamiji Al-Aksa na 27. noć ramazana.

Nasilje je uslijedilo dan nakon što su izraelske snage u petak navečer upale u Al-Aksu i povrijedile više od 200 Palestinaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije