Džaferović: OSA odluke o zabrani ulaska u državu ne donosi bez razloga

2
Radiosarajevo.ba
Džaferović: OSA odluke o zabrani ulaska u državu ne donosi bez razloga
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šefik Džaferović / Arhiv

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović reagirao je na potez Obavještajno-sigurnosne agencije BiH koja je zabranila ulazak u našu državu državljaninu Srbije Milošu Kovića.

"Obavještajno-sigurnosna agencija BiH je institucija koja radi u skladu sa zakonom, najvišim standardima iz te oblasti i u koordinaciji sa sigurnosnim službama euroatlanske zajednice", rekao je Džaferović.

Odluke o zabrani ulaska u državu, prema riječima Džaferovića, ne donose se bez razloga i provjerenih saznanja.

Koncert Sarajevske filharmonije: Publiku očarala njemačka violinistica Mira Foron

Koncert Sarajevske filharmonije: Publiku očarala njemačka violinistica Mira Foron

"Iskazujem punu podršku i povjerenje radu OSA-e, uključujući i posljednju odluku o zabrani ulaska Miloša Kovića u Bosnu i Hercegovinu.

Komentari člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i drugih aktera iz entiteta RS, povodom ovog slučaja, predstavljaju nedopustivo i grubo uplitanje u rad obavještajno-sigurnosnih organa", zaključio je Šefik Džaferović.

Podsjetimo, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine jučer su na prelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću uz obrazloženje da predstavlja prijetnju po sigurnost Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije