... / Džaferović: Očekujem da medicinski timovi iz BiH pruže pomoć Sandžaku

29. 06. 2020. u 16:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 271

Od trenutka pogoršanja situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa na području Sandžaka u stalnom sam kontaktu sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća i drugim bošnjačkim zvaničnicima u Sandžaku, navodi u saopćenju za javnost član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. 

On ističe da dijeli zabrinutost zbog novonastale situacije i izražava solidarnost s narodom Sandžaka. 

"Pozivam institucije Bosne i Hercegovine na svim nivoima da se uključe u obezbjeđivanje medicinske i zaštitne opreme. Zvaničnici iz Sandžaka su me informirali da im je najneophodnija stručna ljekarska pomoć. Stoga očekujem da se u Bosni i Hercegovini formiraju medicinski timovi sastavljeni od ljekara i drugog medicinskog osoblja, koje bi u saradnji institucija BiH i Srbije, otputovali u Sandžak s ciljem pružanja pomoći", poručuje Džaferović.

Podsjetimo, stanje u Sandžaku je zaista alarmantno. 

Posebno je dramtična situacija u Novom Pazaru gdje je, prema zvaničnim informacijama, više od stotinu pacijenata s teškom kliničkom slikom, a mjedicinski timovi su na ivici snaga.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA