BiH / Džaferović o pozivu iz Tužilaštva: Ne vidim svrhu da druga dva člana uključuju

06. 01. 2021. u 15:57:00 Fena

Shares: 35

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas su potvrdili da će u aferi "Ikona" biti saslušano više osoba među kojima su i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, te ambasador BiH u Moskvi, Željko Samadžija.

Nakon toga se oglasio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je potvrdio da će se odazvati pozivu.

"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine kao institucija, ni ja kao član Predsjedništva, nemamo nikakve veze sa dodjelom sporne ikone ministru inostranih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu. O tome nije raspravljano u Predsjedništvu, niti je donesena bilo kakva odluka.

Dakle, nisam na bilo koji način bio uključen ili upoznat s time kakav će poklon Dodik predati Lavrovu", navodi u svojoj izjavi član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

On ističe da podržava nastojanje da se utvrde sve činjenice u vezi sa spornom ikonom i njenim porijeklom.

"Ne vidim svrhu u tome da se druga dva člana Predsjedništva BiH pozivaju u Tužilaštvo i na taj način bespotrebno uvlače u cijelu slučaj. Međutim, poštujući obaveze koje kao građanin Bosne i Hercegovine imam po zakonu, odazvat ću se pozivu Tužilaštva", poručio je Džaferović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)