Džaferović o neusvajanju Liste reforme: Odgovorno je Vijeće ministara, ali lakše je optužiti SDA

18
FENA
Džaferović o neusvajanju Liste reforme: Odgovorno je Vijeće ministara, ali lakše je optužiti SDA
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šefik Džaferović

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović oglasio se danas, 26. jula, nakon optužbi na račun SDA zbog neusvajanja Liste reformi vezane za Plan rasta.

"Vijeće ministara ne može bježati od vlastite isključive odgovornosti za neusvajanje Liste reformi vezane za Plan rasta. Nepostojanje konsenzusa unutar radne grupe, ne oslobađa Vijeće ministara da ispuni svoju ustavnu i zakonsku obavezu", poručio je Džaferović.

Dodao je kako mu nije jasno zašto vladajuće političke stranke nisu sazvale sjednicu na kojoj su mogli usvojiti dokument.

Lijepe vijesti: Vjetrenica uvrštena na Popis svjetske baštine UNESCO-a

Lijepe vijesti: Vjetrenica uvrštena na Popis svjetske baštine UNESCO-a

"Ako postoji saglasnost oko Liste reformi među vladajućim političkim strankama, čiji kadrovi čine Vijeće ministara, onda se mogla održati sjednica i donijeti odluka, usvojiti dokument, ali naravno i ponijeti odgovornost za urađeno. Zbog čega tako nije postupljeno druga je stvar. Izgleda da je lakše optuživati SDA kao opozicionu političku stranku za neurađeni posao i tako providno bježati od vlastite odgovornosti", dodao je Džaferović.

Na kraju je ponovio kako je odgovornost na Vijeću ministara.

"Premijeri kantona iz SDA su iznijeli svoj stav koji je i po mom mišljenju logičan, principijelan i odgovara zahtjevima Evropske komisije. Međutim, ponavljam, odgovornost je na Vijeću ministara", zaključio je Džaferović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije