Džaferović: Nizozemska podržava BiH na evropskom i NATO putu

6
Fena
Džaferović: Nizozemska podržava BiH na evropskom i NATO putu
Foto: Printscreen / Youtube / Fena / Šefik Džaferović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je za Fenu da je Kraljevina Nizozemska izrazito prijateljska država Bosni i Hercegovini.

Istaknuo je da se tokom njegove posjete Kraljevini Nizozemskoj, počev od susreta sa kraljem Willemom-Alexanderom, sastanaka sa gradonačelnikom Haaga Janom van Zanenom, sa predsjednikom Senata i predsjednicom Predstavničkog doma Parlamenta Nizozemske Janom Bruijnom i Verom Bergkamp, može jasno vidjeti podrška koja je usmjerena prema Bosni i Hercegovini od ove prijateljske države.

"Bosna i Hercegovina ima podršku u izgradnji sebe kao efikasne i funkcionalne države, podršku na evropskom i NATO putu BiH. Ono što je također posebno važno i potrebno da istaknem je da odavde dolazi podrška za rješenje krize u kojoj se nalazi BiH, podrška za deblokadu naših institucija i za normalno funkcioniranje naše zemlje" kazao je Džaferović.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Dodao je da, uz sve druge teme vezane za bilateralnu saradnju, ovo danas bilo u fokusu razgovora koje je imao sa svim zvaničnicima Kraljevine Nizozemske.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravi u dvodnevnoj posjeti Kraljevini Nizozemskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije