Posjeta / Šefik Džaferović se sastao s nizozemskim kraljem Willem-Alexanderom

25. 04. 2022. u 13:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se na početku svoje zvanične posjete Kraljevini Nizozemskoj sastao danas sa kraljem Willem-Alexanderom.

Tokom dužeg i srdačnog razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Džaferovića sa kraljem Willem-Alexanderom još jednom je naglašeno snažno prijateljstvo između naše dvije države, posebno u svjetlu obilježavanja 30. godišnjice od uspostave diplomatskih odnosa.

Predsjedavajući Džaferović upoznao je kralja sa aktuelnom situacijom kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu Zapadnog Balkana, te podvukao značaj daljeg intenziviranja saradnje između Bosne i Hercegovine i Nizozemske u svim domenima.

Također, predsjedavajući Džaferović zahvalio se na principijelnoj podršci Kraljevine Nizozemske euroatlanskom putu Bosne i Hercegovine, te njenoj izgradnji kao funkcionalne i efikasne države.

Tokom sastanka naglašena je značajna uloga u odnosima između dvije države koju ima brojna bosanskohercegovačka dijaspora u Nizozemskoj.

Predsjedavajući Džaferović čestitao je kralju Willem-Alexanderu predstojeći nacionalni dan Nizozemske, 27. april - Kraljev Dan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA