Džaferović i Komšić se sastali s predsjednikom Latvije

1
Radiosarajevo.ba
Džaferović i Komšić se sastali s predsjednikom Latvije
Foto: Predsjedništvo BiH / Džaferović i Komšić se sastali s predsjednikom Latvije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastali su se danas sa Egilsom Levitsom, predsjednikom Republike Latvije.

Ovaj susret predsjednika dvaju zemalja je prvi do sada na visokom nivo, te je konstatovano da je dosadašnja bilateralna saradnja bez otvorenih pitanja ali da je poželjno inteziviranje kontakata na svim nivoima.

Predsjednik Latvije je istakao da Latvija podržava integraciju BiH u NATO i Evropsku uniju kao i da su spremni razmjeniti iskustva na putu euroatlanskih integracija i reformi domaćeg zakonodavstva i drugih reformi kako bi pomogli BiH na tom putu.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Također, izrazio je interesovanje za utiske koje su članovi Predsjedništva BiH stekli nakon samita EU - Zapadni Balkan u Sloveniji. U tome kontekstu, sagovornici su razmijenili mišljenja o preprekama i prilikama na evropskom putu BiH.

Razmijena su mišljenja o agresivnom političkom utjecaju Rusije na prostoru Zapadnog Balkana, i zaključeno da je za BiH članstvo u NATO-u od suštinskog političkog i sigurnosnog značaja.

Predsjedavajući Komšić i član Predsjedništva BiH Džaferović zahvalili su se na podršci predsjedniku Latvije i uputili poziv predsjedniku Latvije da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije