Dušanka Majkić reagirala na povlačenje Sebije Izetbegović iz utrke u SDA

Radiosarajevo.ba
Dušanka Majkić reagirala na povlačenje Sebije Izetbegović iz utrke u SDA
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dušanka Majkić

Visoka zvaničnica SNSD-a i Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH Dušanka Majkić oglasila se na Twitteru nakon vijesti da se Sebija Izetbegović, aktuelna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, povlači iz utrke za kandidata za člana Predsjedništva BiH unutar SDA.

Majkić je na svom profilu napisala:

"Nešto kontam; možda je Sebija jedina mogla da bez tumbe skrati listu kandidata. Što bi rekli: i sve ovce i svi Turci. Osim Zvizdića!".

 Podsjetimo, Sebija Izetbegović je odlučila da se ne kandidira za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a što je jučer potvrđeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Kako se navodi, Izetbegović je je u svom pismu navela da njen zadatak u popravljanju zdravstvenog sistema nije završen, i da je njena namjera dalje raditi i doprinositi u tom smislu.

Ostaje da se vidi ko će u ime Stranke demokratske akcije biti predložen za člana Predsjedništva. Odluka će biti donesena na Konvenciji SDA koja je zakazana 26. maja, a odlučit će članovi stranke između Šefika Džaferovića i Safeta Softića.

 Reakcija na Twitteru - undefined

Twitter:  Reakcija na Twitteru

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije