Dunović o Vučićevim izjavama: U moje ime - NE!

8
Radiosarajevo.ba
Dunović o Vučićevim izjavama: U moje ime - NE!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dunović/ Vučić

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović reagovao je na izjave Aleksandra Vučića, predsjednika Republike Srbije povodom usvajanja Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Vučićeva izjava da Crna Gora Rezolucijom o Srebrenici želi staviti žig na svakog pripadnika srpskog naroda je problematična u mnogo čemu.

Svjestan da je u Srebrenici počinjen, kako kaže 'stravičan zločin', ali izbjegavajući riječ genocid, manipuliše emocijama žrtava i negira presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu.

Svjesnost crnogorskog parlamenta da se suoči sa prošlošću, koju Vučić kritikuje, predstavlja civilizacijski i moralan čin.

Ukoliko Vučić smatra da se ovakvom Rezolucijom stavlja žig na svakog pripadnika srpskog naroda, moram ga razuvjeriti.

Stavlja se isključivo žig na svakog zločinca, a on svojom izjavom svjesno ili nesvjesno poistovjećuje cijeli srpski narod sa zločincima. Zašto to radi i u čije ime, to je pitanje za njega. U moje ime, NE!", poručio je Dunović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije