Dugo najavljivani snijeg stigao u BiH

Radiosarajevo.ba
Dugo najavljivani snijeg stigao u BiH
Facebook/Screenshot / Snijeg u BiH (4.februar)

Dugo najavljivani snijeg stigao je u Bosnu i Hercegovinu. Snijeg je stigao praćen olujnim vjerom i kišom.

Sniježne padavine evidentirane su na pojedinim dionicama u višim predjelima, a u tim područjima snijeg se zadržava na cesti.

BIHAMK je izdvojio puteve: Turbe-Banja Luka, Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Bugojno-Kupres-Šuica, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Glamoč-Mliništa.

Za večeras i sutra meteorolozi najavljuju olujni vjetar i snijeg u višim planinskim predjelima.

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Bosni. Snijeg ili susnježica su mogući i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Poslije podne ili u večernjim satima padavine će postepen prestati.

Vjetar će biti umjeren do jak sa olujnim udarima sjevernog smjera.

Na području Hercegovine, zapadne i istočne Bosne povremeno su mogući i orkanski (više od 90 km/h) udari vjetra. Jutarnja temperatura će biti od -3 do 3, na jugu od 1 do 7, a dnevna od -1 do 6, na jugu od 6 do 11 °C.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. Padavine prestaju u večernjim satima. Temperatura zraka između -1 i 3 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije