Državljanin Katara iz BiH pokušao iznijeti dva jagnjeta: Pao na carinskom pregledu

A. S.
Državljanin Katara iz BiH pokušao iznijeti dva jagnjeta: Pao na carinskom pregledu
Photojoiner / Nesvakidšanja scena na Sarajevskom aerodromu: Pokušao iznijeti dva jagnjeta iz BiH

Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu danas se dogodila nesvakidašnja scena kada je državljanin Katara pokušao u avion unijeti dva jagnjeta, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

“Sve se desilo na današnjeg leta iz Sarajeva za Dohu nešto oko 11.30 sati kada je muškarac iz Katara u dva kofera pokušao iznijeti meso dva čitava jagnjeta. Na KDZ pregledu naš Sektor sigurnosti je primjetio dva jagnjeta koji nisu bili živi. Uposlenici Službe sigurnosti aerodroma kontrolom su ga zaustavili prije pregleda karte te mu oduzeli životinje. Odmah su pozvali Veterinarsku inspekciju, a putnik je sat kasnije nastavio let za Katar”, kazala je za Radiosarajevo.ba Sanja Bagarić, glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ona je za naš portal potvrdila da ovo nije prvi slučaj da putnici pokušavaju iznijeti jagnjad iz Bosne i Hercegovine.

“Ma, mnogo toga su putnici pokušavali iznijeti iz BiH, od nekih posebnih vrsta životinja rijetkih u svijetu do jagnjadi. Nije ovo prvi slučaj niti je nezapamčen u BiH”, dodala je Bagarić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije