Drugi dan potrage za nestalim Seminom Bradićem: Poznato gdje će se danas tragati

Radiosarajevo.ba
Drugi dan potrage za nestalim Seminom Bradićem: Poznato gdje će se danas tragati
Foto: FUCZ / Drugi dan potrage za nestalim Seminom Bradićem iz Travnika

Više od 80 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite s policijskim službenicima Policijske stanice Travnik i Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona danas će nastaviti pretragu terena u okolini Travnika kako bi pronašli mladića Semina Bradića iz mjesta Krpeljići.

Majda Kovač: Više od 70 pripadnika FUCZ-a krenulo u potragu za nestalim Travničaninom

„Danas će na terenu biti potražni tim sa psima, tim sa bespilotnim letjelicama (dronovima) i digitalni kartografi. U potragu za nestalim Seminom uključeno je oko 200 ljudi. Pored timova FUCZ na terenu su i pripadnici službe CZ-a općine Travnik, patrola policijske stanice Travnik, Specijalistička jedinica MUP-a SBK, GSS Travnik, GSS u BiH, vatrogasci, lovci, brojni mještani i volonteri“, potvrdila je Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite, za Radiosarajevo.ba

Majda Kovač - undefined

Arhiv: Majda Kovač

Ona je dodala da će se raditi po zonama koje su planom potrage unaprijed određene.

„Jučer su poslijepodne stigle nove informacije koje su u koordinaciji sa policijom obrađene i na osnovu kojih se potraga većim dijelom fokusira na rejon Hajdarovih njiva, starog  grada Travnika, planine Vlašić i sela Guča Gora i Krpeljići“, dodala je Kovač za naš portal. Sitna

Zanimljivo je da su u toku potrage na lokalitetu Hajdarove njive uočena eksplozivna sredstva.

„Potraga u tom rejonu je odmah obustavljena. Obavješten je tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava FUCZ Sarajevo koji je odmah upućen na teren kako bi se neutralizirala i opasnost uklonila s terena“, podvukla je Kovač za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, nestanak mladića Semina Bradića iz sela Krpeljići kod Travnika prijavljen je  u subotu 2. marta. Zvanična potraga je krenula u ponedjeljak.

Mladić je posljednji put viđen kod Greblja u Bandolu. Semin je mladić s poteškoćama u razvoju, boluje i od epilepsije te ima problem s bruhom zbog kojeg bi često zauzimao čučeći položaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije