Druga faza Sporazuma: Uspostavljena kontakt tačka za razmjenu informacija o sigurnosti BiH

0
Radiosarajevo.ba
Druga faza Sporazuma: Uspostavljena kontakt tačka za razmjenu informacija o sigurnosti BiH
FOTO: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH / Sastanak

U prostorijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH održan je  sastanak radnih grupa Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Oružanih snaga BiH.

Ovaj radni sastanak je nastavak saradnje i implementacije potpisanog Sporazuma o međusobnoj komunikaciji i saradnji te pružanju pomoći u oblasti obuka, koji su nedavno potpisali direktor Direkcije Enes Karić i ministar odbrane BiH Zukan Helez.

U prvoj fazi realizacije ovog Sporazuma u periodu od 25. marta 2024. godine do 05. aprila 2024. godine, u sjedištu Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar održana je obuka iz oblasti "Neposrednog osiguranja VIP osoba", na kojoj je instruktorski tim Direkcije prenio svoje dugogodišnje iskustvo i znanje u osiguranju VIP osoba.

Shakira oslobođena svih optužbi za neplaćanje poreza

Shakira oslobođena svih optužbi za neplaćanje poreza

Danas je realizovana druga faza Sporazuma gdje se radilo se na uspostavljanju Kontakt tačke za razmjenu informacija i podataka koji se tiču sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Također su vršene pripreme o izradi planova i programa za specijalističke obuke, a sve s ciljem jačanja kapaciteta sposobnosti pripadnika Vojne policije Oružanih snaga BiH i  policijskih službenika DKPT BiH na sprječavanju, otkrivanju i dokumentovanju izvršioca krivičnih djela usmjerenih protiv OS BiH i sigurnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije