Dritan Abazović i Đorđe Radulović dolaze 11. jula u Srebrenicu?

5
Radiosarajevo.ba
Dritan Abazović i Đorđe Radulović dolaze 11. jula u Srebrenicu?
Foto: EPA-EFE / Dritan Abazović

Potpredsjednik vlade Crne Gore Dritan Abazović i crnogorski ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović trebali bi prisustvovati komemoraciji žrtvama genocida 11. jula u Srebrenici.

Ovu je za N1 izjavio Sadik Ahmetović, nekadašnji ministar sigurnosti BiH i aktuelni član Koalicije Moja adresa je Srebrenica.

"Iz organizacionog odbora su mi potvrdili da će doći crnogorska delegacija. Ne znamo da li će još neko pored njih dolaziti jer je još poprilično rano jer kada neko dolazi od visokih delegacija oni to saopće zadnju sedmicu", naveo je Sadiković.

Ova informacija još nije zvanično potvrđena iz Crne Gore.

Skupština Crne Gore nedavno je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, što je naišlo na burne reakcije u Beogradu, kao i među crnogorskim prosrpskim političarima.

Nedavno je i sam Dritan Abazović kazao kako Rezolucija u Srebrenici neće ugroziti koalicione odnose jer je njihov stav o Srebrenici jasan i precizan. Naglasio je kako se da je paradoksalo to što se reozulicija donosi po drugi put, odnosno da se Srebrenica koristi u dnevno-političke svrhe.

Naglasio je da se trguje žrtvama genocida.

Podsjetimo i to da je zbog negiranja genocida u Srebrenici nedavno smijenjen ministar u vladi Crne Gore Vladimir Leposavić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije