Stanivuković će podržati prikazivanje filma "Dara iz Jasenovca" u Banjoj Luci

3
Radiosarajevo.ba
Stanivuković će podržati prikazivanje filma "Dara iz Jasenovca" u Banjoj Luci
FOTO: Facebook / Sastanak u Banjoj Luci

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković oglasio se putem Facebooka, te je poručio da će se film "Dara iz Jasenovca" besplatno prikazivati u banjalučkom kinu.

"Iako se čitav svijet urotio protiv 'Dare iz Jasenovca', Banja Luka će, ukoliko se stvore uslovi, podržati prikazivanje filma u banjalučkom kinu 'Palas', a građani će imati besplatne projekcije prvih prikazivanja.

U razgovoru sa direktorom 'Palasa' dogovorili smo podršku za buduće projekte, a plan je da film 'Dara iz Jasenovca' svoju banjalučku kino premijeru doživi u aprilu, povodom 76. godišnjice proboja logoraša iz Jasenovca, a sve u sklopu programa za Dan grada koji ćemo ove godine obilježiti u nešto drugačijem ambijentu.

Na ovaj način želimo da damo doprinos u očuvanju sjećanja na veliku žrtvu našeg naroda, koji je, iako svjestan da ide u smrt, smogao snage i golim rukama probio žice krvavog logora, kako bi istina o stradanju Srba u Drugom svjetskom ratu bila ispričana", napisao je Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije