Banja Luka / Draško Stanivuković završio na saslušanju u policiji

02. 09. 2021. u 21:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas je ponovo saslušan u policijskoj stanici zbog Kajak-terase, objekta za koji tvrdi da je u vlasništvu kuma Milorada Dodika.

Stanivuković je otkrio da je na saslušanju bio zbog četvrte krivične prijava.

“Jedna je za neovlašteno prisluškivanje, druga je da se neko (zbog njega) navodno osjeća ugroženim, a građani i Banja Luka su ugroženi. Danas sam dobio i za zloupotrebu službenog položaja i da kažem jedan dio nadležnosti koji sam koristio, poput bagera, nisam smio. Sumnjičim se za četiri krivična djela i ovo je po redu, mislim, dvadeseta krivična prijava protiv mene. A pri tome nema nijednu marku da sam uzeo, niti imam ijednu aferu iza sebe. Ne uzimam ni platu koju zarađujem”, poručio je prvi čovjek Banja Luke, piše N1

Zaključio je da se ovdje radi o političkom pritisku. Dodao je kako slučaj Kajak postaje “jedan bastion”, koji simbolizujue ili pobjedu ili poraz.

“Ako porušite sve to vi rušite temelje njihove privatne i koruptivne zemlje i države koje grade. Važno je porušiti taj bastion. Zato je toliki pritisak. Zato sam i danas saslušavan. Ali najgore je što niko nije bio u policiji od onih koji su sagradili nelegalan objekat”, istakao je Draško Stanivuković.

Dodao je kako gradonačelnik ide u policiju četiri puta po četiri krivična djela zato što se “bori da sačuva gradsko zemljište.

“Oni koji su nelegalno sagradili, nadogradili dva sprata – to je porodica Radišić i ‘Grand Trade’. Dakle njih u policiji niko ne zove. Velik muhe prosto prolaze kroz njihove zakone, njihovu paučinu, a hvataju ljude koji apsolutno nemaju nikakvu odgovornost. To je praksa koju treba zaustaviti i ja sam uvjeren da ćemo to učiniti”, kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banje Luke je još krajem maja najavio rušenje Kajak-terase i tada je iznio tvrdnje kako objekat pripada kumu Milorada Dodika.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA