Draško Stanivuković ogorčen: "Stali su na stranu Gorice Dodik"

6
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković ogorčen: "Stali su na stranu Gorice Dodik"
Foto: Radiosarajevo.ba / Draško Stanivuković, Gorica Dodik, Milorad Dodik

Uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske uvažila je prijedlog Gorice Dodik, kojom se odgađa rješenje o rušenju nelegalno izgrađenih objekata na terasi restorana „Agape“ u centru Banja Luke, i to isti dan kada je ona i podnesena.

Nakon što su gradski inspektori utvrdili da je investitor bez pribavljene dozvole izveo radove na dogradnji terase na vrhu RК „Boska“, te izdali rješenje o rušenju i postavljanje trake, ponovo je reagovala Inspekcija RS.

Oni su prijedlog Gorice Dodik usvojili ekspresno, naveo je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković na svom Facebook profilu.

"Ekspresno su odložili naše rješenje o rušenju nelegalnog dijela i stavljanje trake na nelegalno sagrađen dio, šta smo planirali uraditi danas. Nikad hitnije nije odgovoreno na prijedlog o odlaganju rješenja jedne stranke, kao što je to slučaj ovoga puta", kazao je Stanivuković.

On je sličnu reakciju dao i na Twitteru, gdje je, između ostalog, rekao:

"Pored Kajaka, Republički inspektorat štiti i Agape".

On je još jednom naglasio da postaje jasno da "privatna država svakog dana pokazuje svoje zube i koja umjesto da jača institucije, jača pojedince".

"Na nama je da taj sunovrat zaustavimo. Ovo nas ne smije obeshrabriti, već naprotiv. Borbu nastavljamo dalje", poručio je Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije