Poruka Draška Stanivukovića nakon posjete Mostaru

7
Radiosarajevo.ba
Poruka Draška Stanivukovića nakon posjete Mostaru
Foto: Facebook / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, posjetio je danas Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru gdje je razgovarao sa mostarskim parohom Radivojom Kruljem.

"Naša dužnost je da obilazimo naš narod i pružamo podršku ma gdje god on bio. Po onoj čuvenoj Šantićevoj rečenici, "i svuda gdje je srpska duša koja, tamo je meni otadžbina moja, moj dom i moje rođeno ognjište".

Jedno od takvih mjesta definitivno jeste manastir Žitomislić kod Mostara, zdanje koje već vijekovima svjedoči o postojanju našeg naroda na ovim prostorima, ali i šalje poruku da, iako naše svetinje spale do temelja, korjeni naše vjere ostaju duboko, one ponovo niču i bivaju obnovljene.

To je priča o ovom manastiru, o Hramu svete Trojice koji smo danas posjetili, ali i o mnogim drugim našim svetinjama kako u Mostaru, tako i šire. Uživao sam u prelijepoj posjeti gradu na Neretvi, jer mostovi treba da nas spajaju, a ne dijele", napisao je Draško.

Podsjećamo, Draško je dobio poziv da kao gradonačelnik Banja Luke dođe na tradiconilane skokove sa Starog mosta u Mostaru, ali nakon njegovih izjava o odluci visokog predstavnika Valentina Inzka, skakači i organizatori su povukli njegovu pozivnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije