Dramatično mali interes za vakcinaciju: "Nemojte da vi budete razlog nečije smrti"

9
Radiosarajevo.ba
Dramatično mali interes za vakcinaciju: "Nemojte da vi budete razlog nečije smrti"
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Dramatično mali interes za vakcinaciju

Iako je u cilju povećanja interesovanja za proces imunizacije Ministarstvo zdravstva KS ovih dana pokrenulo je kampanju afirmacije i promocije vakcinacije, sudeći prema fotografijama koje je danas ispred Zetre snimio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba - interes građana je dramatično mali.

Potvrdio je to za naš portal i ministar zdravstva KS prof. dr. Haris Vranić, dodajući da se i u KS, odnosno Bosni i Hercegovini ponavlja scenarij kakav smo gledali u Hrvatskoj, Rusiji, pa i jednoj Njemačkoj, gdje je i dalje ispod 50 posto vakcinisanih. Ne pomažu, veli, ni vaučeri, ni euri..., nagrade ili kazne.

Apel ministra

Dramatično mali interes za vakcinaciju - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Dramatično mali interes za vakcinaciju



"Ja ponovo apeliram na građane da se vakcinišu, ako ne zbog sebe, a ono zbog drugih. Nemojte da vi da budete razlog nečije smrti. Samo vakcinacija, i to masovna, s najmanje 300.000 vakcinisanih građana daje nam šansu za mirnu jesen, za normalan rad, nastavu, putovanja, planiranje budućnosti. Zato, molim građane da se vakcinišu. Sve vakcine su provjerene i jednako dobre", kazao je ministar Vranić za Radiosarajevo.ba.

Za normalan život

Kako su ranije istakli u ovom Ministarstvu, cilj je što više preko medija, društvenih mreža, te brojnih partnerskih organizacija - javnih institucija, Turističke organizacije KS i drugih, nastojati komunicirati poruku važnosti vakcinacije kao zaštite od koronavirusa, ali i povratka normalnom životu.
Još jednom su pozvali građane Sarajeva da dođu u dvoranu Zetra, te se vakcinišu.

Dramatično mali interes za vakcinaciju - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Dramatično mali interes za vakcinaciju

"Na ovaj način svi postajemo dio nove bolje normalnosti", poručuju iz Ministarstva zdravstva KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije