Drama u Neumu: Mladi zaručnici pronađeni u sredini zaljeva

Radiosarajevo.ba
Drama u Neumu: Mladi zaručnici pronađeni u sredini zaljeva
Ljetovanje dvoje zaručnika iz Bosne i Hercegovine u Neumu umalo je završilo tragično.

Zahvaljujući brzoj intervenciji Granične policije Bosne i Hercegovine avantura Osmana Hogića i  Emine Renkli završila je bez težih posljedica.

Kako smo i pisali, službenici Jedinice granične policije Neum, u suradnji sa službenicima Policijske postaje Neum, spasili su u ponedjeljak dvije osobe u Neumskom zaljevu.

Otkriveni su detalji kako se sve dešavalo. Naime, mladi zaručnici otišli su plivati, a nakon dva sata, mladićeva majka, s kojom su stigli na plažu, uznemirena je pozvala policiju. Službenici Jedinice granične policije Neum, u suradnji sa službenicima Policijske postaje Neum, odmah su reagirali na dojavu, piše Večernji.

Nakon kraće potrage pronašli su kupače u vidno iznemoglom stanju na sredini Neumskog zaljeva.

“Dvoje kupača koje smo spasili bilo je u životnoj opasnosti jer se nalazilo u sredini Neumskog zaljeva, gdje su ih odnijele morske struje i onemogućavale im plivajući približiti se obali. Struje su ih udaljavale od obale. Unatoč plivanju prema obali, bivali su sve dalje od nje”, kaže Ante Šutalo, voditelj sektora Granične policije u Neumu.

Navodi kako je iz razgovora s Eminom i Osmanom, nakon spašavanja, saznao kako su htjeli preplivati zaljev.

Upravo je precjenjivanje vlastitih mogućnosti turista koji dolaze na odmor u Neum razlog većeg broja intervencija djelatnika Granične policije u ljetnom razdoblju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije