Drama na plaži na Dugom otoku: Otac umro pred očima svoje kćerke

Radiosarajevo.ba
Drama na plaži na Dugom otoku: Otac umro pred očima svoje kćerke
Iako su kupači na plaži na Dugom otoku dali sve od sebe da spase Talijana koji se utapao, život mu, ipak, nisu uspjeli spasiti. Nesretni čovjek je preminuo pred očima prisutnih članova porodice.

Svjedoci su za 24sata.hr ispričali da su na vozila Hitne pomoći čekali 50 minuta. 

"Čuli su se pozivi u pomoć na talijanskom. Žena je bila u moru do pojasa te je držala već poplavjelog i podbuhlog muškarca pokušavajući ga izvući na plažu. Sunčala sam se s prijateljicama na plaži Veli žal na Dugom otoku i odmah smo ustale. Kupači su ga izvukli na plažu i počeli s reanimacijom. Priskočili su domaći liječnik koji je bio s obitelji na kupanju i Talijan koji je imao malu masku za kisik te mu počeli masirati srce", izjavila je  M. Ž. (33) iz Zagreba. 

Dodaje da je Hitna napokon došla nakon punih 50 minuta, "ali čovjek je već bio mrtav, pokrili su ga peškirom i ležao je na plaži"

"Vozač Hitne se polako parkirao, izašao i zaključao auto. Kćerka preminulog koja pomalo govori hrvatski tad je rekla da požuri, a on je bio neugodan prema njoj. Liječnica je došla u košulji, trapericama i natikačama jer su je digli s "pripravnosti". I ona je bila sva usporena i nije ulijevala povjerenje da zna što radi"m avela je pomenuta svjedokinja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije