Veliki požar kod Obrovca: Čuju se eksplozije, evakuirano selo

Radiosarajevo.ba
Veliki požar kod Obrovca: Čuju se eksplozije, evakuirano selo
Pedesetak vatrogasaca i četiri kanadera gase požar na području Obrovca, koji je planuo u subotu na minski sumnjivom području, a u ponedjeljak ujutro ga je razbuktala jaka bura koja otežava gašenje.

Zbog požara je prekinut saobraćaj na državnoj cesti DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Kako prenose hrvatski mediji, požar je izazvan udarom groma na minski sumnjivom području kod Obrovca, a na požarište su u subotu odmah izašla dobrovoljna vatrogasna društva iz Jasenica i Žegara. U nedjelju se vatra gasila i s ličke strane, ali kako je riječ o opasnom terenu, nije se moglo mnogo učiniti.

Jutros je  požar razbuktala jaka bura i trenutno ga gasi 50-ak vatrogasaca iz 15-ak DVD-ova s 20-tak vozila, a pomažu i četiri kanadera. 

Riječ je o požaru koji tri dana tinja na Velebitu na području Zatona Obrovačkog, a u ponedjeljak je zaprijetio i Obrovcu. Plamena stihija ozbiljno je zaprijetila porodičnim kućama, nema struje na čitavom području, a vatrogasci se bore s vatrom koja je došla tik do domova i vikendica. 

Kanaderi i dalje ulažu napore kako bi na širokoj vatrenoj fronti pogasili više požarišta na Velebitu, a prethodno su zračne snage stavile pod nadzor požarište u Islamu Latinskom u Zadarskoj županiji.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije