Dragičević: Ne riješimo li ovo, pobit će nas sve, kako su i planirali

Radiosarajevo.ba
Dragičević: Ne riješimo li ovo, pobit će nas sve, kako su i planirali
Foto: Slobodan Vasković / Pravda za Davida

Grupa Pravda za Davida i večeras se okupila na Trgu Krajine u centru Banja Luke, gdje je Davor Dragičević poručio okupljenim da ako se ovaj problem ne riješi da će ih pobiti sve kako je planirano 25. decembra ove godine u Banjoj Luci.

"Nećemo se više za*ebavati, rok je sutra do 18 časova pa ćemo vidjeti. Ovo je Milorad Dodik, ovo je Željka Cvijanović, Draga Lukač, ovo su njihovi pripadnici i Darke Ilića i Kremenovića, ovo su uradili mom djetetu. Ako mislite da ćete ubiti i mene kao moje dijete, za*ebali ste se dobro, znam se braniti, a imam i narod iza sebe. Vaša je odgovornost! Sutra je veliki skup u 18 časova, dozvola ne dozvola, to nije ni bitno više, do 18 časova zahtjevi da se ispune, ako oni neće ispunit ćemo mi sve. Ovdje nisam da rušim nikoga, ali ovaj narod je stao uz mene, ja ću ovom narodu donijeti bolje sutra, mir i blagostanje i da im djeca mogu biti slobodna", kazao je Davor.

"Neće se završiti kako vi hoćete, završit će se kako mi hoćemo ili pukovnik ili pokojnik", rekao je Davor.

Davor Dragičević još jednom je ponovio zahtjeve koje je danas iznio i rekao da nemaju izbora da se ovi zahtjevi moraju ispuniti. zbog njihove upletenosti u nedopuštene radnje i zataškavanje ubistva moga sina, kako bi se na taj način zaštitile institucije RS.

"Dragan Lukač više nema podršku ni šefova, čak ni vas u plavim uniformama. U interesu građana insistirat ću da svi navedeni daju ostavke, jer su ovo namjerno uradili, kako bi kupili vrijeme ubicama. Njihovu krivičnu odgovornost će utvrditi Tužilaštvo BiH. Rok ispunjenja je 30. 12 do 18 časova, ne budu li ispunjeni ovi zahtjevi, ja ne odlazim sa Trga Davida Dragičevića i za sve ostalo, što se bude događalo poslije tog momenta, koji sam rekao prije deset mjeseci, isključivu odgovornost snosit će Milorad Dodik i drugi", kazao je Davor.

U 18 časova policija je poručila je građanima da nemaju pravo da se okupljaju na Trgu, te da se mirno rzidu, na šta su građani počeli da uzvikuju ubice. Davor Dragičević je rekao da su do sada pokazali mir i dostojanstvo, te je poručio policji da sačekaju dvije minute.

Okupljeni građani su i večeras krenuli stazama Davida Dragičevića uzvikujući "Pravda za Davida".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije