Dragičević: Hvala Sarajlijama na gostoprimstvu, najugroženiji sam kod kuće

Radiosarajevo.ba
Dragičević: Hvala Sarajlijama na gostoprimstvu, najugroženiji sam kod kuće
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci
Banjalučani su se večeras po 248. put okupili na glavnom gradskom trgu kako bi pružili podršku porodici ubijenog mladića Davida Dragičevića u višemjesečnoj borbi za istinu i pravdu.

"Izvini, sine, jučer nisam bio ovdje, ali su bili svi ovi ljudi  i hvala im na tome. Hvala ljudima na jučerašnjem prijemu mene, kao oca, sve vas i grupe Pravda za Davida što su odvojili svoje dragocijeno vrijeme da nas prime i saslušaju. Nakon 247. dana stojeći ovdje, mirno i dostojanstveno, popričali su s nama... iznijeli smo svoje poglede na cjelokupnu situaciju - kako ubistva mog sina tako i na ostala ubistva, za ljude koji su šikanirani, prebačeni s posla na posao, kao i sve one koji stoje ovdje - od djece do ljudi u godinama", rekao je Dragičević. 

"Hvala mome advokatu Ifetu Feragetu i Murizu Memiću te svim Sarajlijama na gostoprimstvu. Iskreno, za ovih osam mjeseci najugroženiji sam u vlastitom gradu i vlastitoj kući. Iz Sarajeva sam dobio dokaz da sam pod prismotrom 0-24 sata", kazao je.

Pravda za Davida / Dragičević u Sarajevu razgovarao sa Wigemarkom 

Dragičević je istaknuo i to kako čvrsto stoji iza svog djeteta i njegovog lika,

"Stojim iza svog Davida, stojima iza Pokreta, iza svih vas - svim srcem i dušom. Ubice nek znaju: Sada je sve u našim rukama i mi ćemo dobiti istinu i pravdu, kako za moga sina tako i za ostale žrtve", poručio je Dragičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije