Dragičević: Svi govore Davor pomjera rokove, ne radim ja to zbog sebe...

Radiosarajevo.ba
Dragičević: Svi govore Davor pomjera rokove, ne radim ja to zbog sebe...
Foto: Slobodan Vasković / Davor Dragičević
Veliki skup u Banjoj Luci počet će večeras u 18 sati, a uoči skupa otac ubijenog Davida Dragičevića govorio je u kameru RTL televizije.

Davor je poručio da neće napustiti narod ni ako se riješi slučaj Davida Dragičevića.

"Pozivam austrijsku ambasadu da da snimak sa Raiffeisen banke. Stoji automobil policije, kidnapuju srpsko, pravoslavno dijete u centru Banja Luke. One koji sjede s ubicom Lukačem me ne interesuju. Dat ću svoj život ako treba, ali mi lisice više neće staviti. U pritvor me neće odvesti. Neće se stati na predmetu ubistvo Davida Dragičevića. Riješit će se sve. Stojim uz ovaj narod, neću ga napustiti. Zavjet je zavjet. A bio je sedmog aprila na grobu Davida Dragičevića.

Ovo je minimum zahtjeva koje sam postavio. Svi govore Davor pomjera rokove, nema više rokova. Nije Davor to uradio zbog sebe, nego zbog ovog naroda. Međunarodna zajednica je saučesnik ako ne reaguje. Sačuvajte nas od ubica i zločinaca. Vi ste potpisali Dayton. Branite nas od Lukača i Dodika. Ja ću za ovaj narod ako treba poginuti. Za dvije-tri godine će nas sve ubiti", poručio je Dragičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije