Dragičević o šetnji s Dodikom: "Rekao sam mu da neće biti mira..."

2
I.S.
Dragičević o šetnji s Dodikom: "Rekao sam mu da neće biti mira..."
FOTO: Arhiv / Dragičević i Dodik u šetnji

Susret koji je mnoge iznenadio zadnji dan 2021. godine bio je u Banjoj Luci, kada su u šetnji snimljeni Davor Dragičević te Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a.

Dragičević je otac ubijenog mladića Davida, koji je u više navrata organizovao i proteste s Murizom Memićem u bh. gradovima, te je MUP RS-a u više navrata optuživao da su, ako ništa prikrivanjem dokaza, učestvovali u ubistvu njegovo sina.

Zato je današnji susret mnoge iznenadio. Ovim povodom smo kontaktirali Dragičevića koji je za portal Radiosarajevo.ba pojasnio kako je došlo do ove kratke šetnje.

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

On je rekao kako je prethodno krenuo sa sastanak sa jednim od predstavnika Američke ambasade, kada je ugledao Dodika koji je krenuo prema centru grada.

"Rekao sam mu da neće biti mira dok ne dođe pravda za Davida. Također sam napomenuo da ja znam da on zna ko je izvršio ubistvo Davida", poručio je Dragičević.

Otac ubijenog Davida je rekao i da je svjestan da je "MUP RS istražio zločin te da zna imena nalogodavaca".

"Odgovor nisam dobio, niti sam očekivao od Dodika. Bit ću 9. januara u Banjoj Luci pa neka me uhapse", zaključio je Dragičević za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije