Dragan Čović: ' Ustrajemo u funkcioniranju BiH usprkos vanjskim prijetnjama'

13
Radiosarajevo.ba
Dragan Čović: ' Ustrajemo u funkcioniranju BiH usprkos vanjskim prijetnjama'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

U ponedjeljak, 13. maja, u poslijepodnevnim satima održan je sastanka lidera stranaka koji formiraju vlast na državnom nivou.

Nakon sastanka medijima se obratio predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović 

"Ja osobno mislim da je danas jedan jedini zadatak pokušati, pregovarački proces koji smo prividno otvorili, stvarno otvoriti.Mislim da proračun moramo imati ako hoćemo dobiti sredstva ili pristupiti sredstvima koji se daju za ovo područje Zapadnog Balkana. Mi ćemo sa strane HDZ-a učiniti sve da nema prepreke, da mi naš proces približavanja EU ne dinamiziramo.

Velika krađa u BiH: Dvojac ispred porodične kuće odnio torbu s više od 100.000 KM

Velika krađa u BiH: Dvojac ispred porodične kuće odnio torbu s više od 100.000 KM

Smatram da trebamo barem jednom u sedam dana ovako sjediti i pokušati te teme koje imamo rješavati. U narednih sedam do deset dana ćemo opet imati sastanak. Ja sam i danas govorio, dajte ono što dogovorimo da provedemo.

Sve ono što je uklopljivo u Ustav Bosne i Hercegovine za mene je okvir u kojem trebamo tražiti rješenja i za Izborni zakon i za zakon o Sudu. Ovaj Ustav nema ko promijeniti.

Radimo sve da BiH funkcionira, da izbjegne bilo kakve nesigurnosti, bez obzira jesu li one ekonomske, pravne i neke druge mislim da uspjevamo u tome i mislim da ćemo uspjeti bez obzira kakvih nasrtaja na BiH ima i bez obzira od koga dolaze", izjavio je Dragan Čović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije