Dragan Bursać sjajno komentirao Dodikovu najavu o plati od 900 KM

3
Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać sjajno komentirao Dodikovu najavu o plati od 900 KM
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dragan Bursać, Milorad Dodik

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik održao je danas, 25. januara, sastanak s privrednicima povodom najave vlasti u ovom entitetu o minimalnoj plati od 900 KM.

Privrednici iz RS su najavili da će veliki broj njih premjestiti svoje pogone u Federaciju BiH, ako dođe do ovog poteza vlasti. Zbog toga je i Dodik održao današnji sastanak, koji nije donio rješenje. 

"Tragamo za konkretnim privrednim djelatnostima i uslugama i onima koji bi mogli da imaju probleme u poslovanju. Moraće da dokazuju da imaju taj problem i entitet će sa njima te probleme rješavati", rekao je Dodik u Banjoj Luci, te je dodao i da će minimalna plata ostati 900 KM. 

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Dodik je istakao da RS želi da sačuva kvalitetna radna mjesta, ali ne na uštrb njihovog gubitka i poslodavaca koje, kako je rekao, veoma cijeni i poštuje, jer daju doprinos razvoju ovog entiteta. 

Sjajnu reakciju na ovaj sastanak između Dodika i privrednika u manjem entitetu dao je i Dragan Bursać, književnik, novinar i kolumnista portala Radiosarajevo.ba. Možete je vidjeti ovdje: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije