Dragan Bursać na Twitteru: E, ovako vam tačno izgleda fašizam

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać na Twitteru: E, ovako vam tačno izgleda fašizam
Foto: Radiosarajevo.ba / Dragan Bursać

Hiljade migranata i danas traži način da prijeđe grčku granicu, nakon što je Turska nedavno otvorila svoje granice s Evropom da bi primorala EU da joj pomogne sa ratom u Siriji.

Efekti migrantske krize posebno su izraženi u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj kao tranzitnim zemljama, a u pojedinim državama već su počeli i protesti.

"Zbog", kako srbijanski mediji pišu, "ponovljenog nasilja od strane migranata u mnogim gradovima Srbije spontano su se pokrenule nacionalne patrole".

Inicijatori etničkih patrola, su tako najavili da će u nedjelje, 8. marta, u vremenu od 16 sati ispred Vlade Srbije organizirati "veliki protest protiv imigranata nasilja".

"Dragi građani Republike Srbije... Svi vi, kojima je sigurnost naših porodica, žena i djece najvažnija, pozivamo vas u ovom opasnom trenutku za našu domovinu, da pokažemo snagu i odlučnost kako bi prenijeli poruku da ne želimo šerijatski zakon u našim ulicama", samo je jedna od parola koje se dijele društvenim mrežama.

Tim povodom na Twitter profilu se oglasio i naš ugledni kolumnista Dragan Bursać, koji je reagirao  na najavu protesta najavljenih za nedjelju u Srbiji.

"E ovako vam tačno izgleda fašizam. U slici i riječi. Slovom i brojem", napisao je u svom tweetu Bursać.

Podsjetimo, i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, krajem prošle godine je izjavio da je "neprihvatljivo da migrantski kampovi budu formirani u srpskim naseljima i da će se predstavnici u manjem bh,. entitetu tome suprotstaviti". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije