Sarajevo se pridružilo New Yorku i Briselu: Održana projekcija UN-ove globalne kampanje

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo se pridružilo New Yorku i Briselu: Održana projekcija UN-ove globalne kampanje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Projekcija UN-ove globalne kampanje

U Sarajevo danas, 17. jula stigao je Jean Todt, specijalni izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za sigurnost na cestama, bivši predsjednik Međunarodne automobilske federacije (FIA), automobilistička legenda i bivši šef Ferrarija.

Nakon svečanog prijema i press konferencije posvećenoj kampanji promovisanja povećavanja sigurnosti u saobraćaju, planirana je digitalna projekcija pomenute UN-ove globalne kampanje. 

Ddigitalna projekcija je počela u 20:20 sati na fasadi zgrade Vječne vatre, a njoj su prisustvovali gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, specijalni izaslanik Todt i rezidentna koordinatorica Macdonald.

Vlašić: Vikendica planula nakon udara groma, na terenu vatrogasne jedinice

Vlašić: Vikendica planula nakon udara groma, na terenu vatrogasne jedinice

Time će se Grad Sarajevo priključiti Briselu, New Yorku i drugim centrima Evrope i svijeta u promovisanju ove važne kampanje.

Rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, Ingrid Macdonald, oglasila se na svom X ( bivši Twitter) profilu povodom posjete Jean Todta, specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN-a za sigurnost na putevima. Tom prilikom je istaknula značaj globalne kampanje.

Podsjećamo, Jean Todt je danas tokom press konferenciji poručio da su saobraćajne nesreće ubica broj jedan što se tiče mladih ljudi od 5 do 25 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije