Potvrđeno: Svjetski poznati Jean Todt, bivši šef Ferrarija, dolazi u Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Svjetski poznati Jean Todt, bivši šef Ferrarija, dolazi u Sarajevo
Foto: EPA - EFE / Jean Todt i Michael Schumacher

Jean Todt, specijalni izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za sigurnost na cestama, bivši predsjednik Međunarodne automobilske federacije (FIA), automobilistička legenda i bivši šef Ferrarija doputovat će u cjelodnevnu posjetu Sarajevu u srijedu 17. jula gdje će mu domaćin biti
gradonačelnica Benjamina Karić.

Specijalni izaslanik Todt će ovom prilikom predstaviti UN-ovu Globalnu kampanju za sigurnost na cestama, koja će biti pokrenuta u više od 80 zemalja, s ciljem podizanja svijesti javnosti o mjerama sigurnosti na cestama koje mogu smanjiti broj smrtnih slučajeva na cestama do 2030. godine.

Ova posjeta je od izuzetnog je značaja za unapređenje međunarodnog ugleda Sarajeva i osiguravanje podrške i dodatnih sredstava za inicijtive vezane uz cestovnu sigurnost i održivi razvoj u gradu i zemlji.

Uhapšene medicinske sestre iz zatvorske bolnice: Robijašu unijele telefon, evo šta su za to dobile

Uhapšene medicinske sestre iz zatvorske bolnice: Robijašu unijele telefon, evo šta su za to dobile

Nakon prijema bit će upriličena pres konferencija u Vijećnici, u 10:30 sati, u srijedu 17. jula, na kojoj će se novinarima obratiti Benjamina Karić, Jean Todt i Ingrid Macdonald, rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija u BiH.

Istog dana, sa početkom u 20:20 sati, na fasadi zgrade Vječne vatre, bit će upriličena digitalna projekcija UN-ove Globalne kampanje za sigurnost cestovnog prometa, u prisustvu gradonačelnice Karić, specijalnog izaslanika Todta i rezidentne koordinatorice Macdonald.

Time će se Grad Sarajevo priključiti Briselu, New Yorku i drugim centrima Evrope i svijeta u
promovisanju ove važne kampanje.

Todt je predvodio Ferrarija u danima slave, kada je njihove boje branio najbolji vozač svih vremena, Michael Schumacher. Schumacher je dva puta bio u posjeti Bosni i Hercegovini u sklopu humanitarnih misija. Legendarni vozač je zbog svojih djela postao i počasni građanin Sarajeva, a po nemu je nazvana i ulica u gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije