Za Radiosarajevo.ba / Silajdžić: Nije im lako, treba braniti jedan fašistički projekat

06. 09. 2018. u 17:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ratni predsjednik Vlade Republike Bosne i Hercegovine i ministar vanjskih poslova naše zemlje u najteže vrijeme u njezinoj bližoj historiji, kao i član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić u ekskluzivnoj izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je današnju informaciju da je Policijska uprava Trebinje dostavila Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv njega, i to zbog navodnog postojanja osnova sumnje da je „počinio krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv čovječnosti“.

Piše: Faruk Vele

Iako je policija saopćila inicijale, mediji u RS su objavili da se izvještaj odnosi na Harisa Silajdžića.

Policija u Trebinju podnijela izvještaj protiv Harisa Silajdžića

„Ovo je treći ili četvrti pokušaj ove vrste. Radi se o jednom osmišljenom i dobro finansiranom projektu. Cilj je skretnje pažnje sa izrečenih presuda... Krajnji cilj je stvaranje predodžbe o nemogućnosti opstanka BiH. Dakle, treba je podijeliti“, kazo je dr. Silajdžić.

Prema njegovim riječima, „ovo bi trebalo da pomogne onima koji su počeli zagovarati promjene granica na Balkanu“.

„Tu istina i činjenice ne igraju nikakvu ulogu baš kao u Himlerovom priručniku za medije. E sada, nije (im) ni jednostavno, treba braniti jedan u osnovi fašistički projekat i zbog toga je sve ovo“, zaključio je dr. Silajdžić.

KOMENTARI (2)