Dr. Edhem Čustović: Adna i Senka osvajaju svijet najboljim istraživačkim radovima

1
Radiosarajevo.ba
Dr. Edhem Čustović: Adna i Senka osvajaju svijet najboljim istraživačkim radovima
FOTO: Facebook / Adna Alilović i Senka Čaušević.

Doktor Edhem Čustović, Tuzlak koji živi u Melbournu u Australiji, gdje radi na renomiranom La Trobe univerzitetu, putem društvenih mreža promoviše priče o Bosancima i Hercegovcima koji nižu uspjehe širom svijeta.

Njegovu objavu o dvije brilijantne studentice prenosimo u cijelosti:

"Adna i Senka - Naše brilijantne dame u nauci, osvajaju svijet sa najboljim studentskim istraživačkim radovima u Južnoj Africi i Austriji.Naši mladi brilijiraju gdje god da odu i čime god odluče da se bave.

Dinamični petak navečer: Magično Sarajevo pozvalo brojne turiste i građane u noćnu šetnju

Dinamični petak navečer: Magično Sarajevo pozvalo brojne turiste i građane u noćnu šetnju

Tako rade i Adna Alilović i Senka Čaušević.

Adna Alilović je prije par dana bila u Cape Town-u, Južnoj Africi, na 16. međunarodnoj konferenciji o živu kao globalnom zagađivaču! Na konferenciji je osvojila nagradu za najbolju studentsku prezentaciju! 

Adna je studentica (nauka o okolišu) doktorskih studija na Institutu "Jožef Stefan" u Sloveniji 🇸🇮. Diplomirala i magistrirala na Farmaceutski Fakultet Sarajevo Univerzitet u Sarajevu.

Senka Čaušević je na konferenciji miCROPe 2024 (Poljoprivredna Proizvodnja uz pomoć mikroba) osvojila nagradu za najbolju studentsku prezentaciju!

Senka je studentica (mikrobiologija) doktorskih studija na Univerzitetu u Lausanne, Švajcarskoj  Diplomirala je na PMF-u Univerzitet u Sarajevu a magistrirala na Univerzitetu u Lausanne.
Adna i Senka, sretno. Ponosni smo na vas.", napisoa je dr. Čustović.

Adna i Senka - Naše brilijantne dame u nauci, osvajaju svijet sa najboljim studentskim istraživačkim radovima u Južnoj...

Posted by Dr. Edhem Čustović on Friday, August 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije