Dr. Bakir Nakaš: Bogiću nije trebala funkcija, on je trebao Sarajevu

5
F. V.
Dr. Bakir Nakaš: Bogiću nije trebala funkcija, on je trebao Sarajevu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bakir Nakaš

Nakon definitivne odluke Bogića Bogićevića, nekadašnjeg člana Predsjedništva SFRJ, da odbije kandidaturu, a potom i dodijeljeni mu mandat gradonačelnika Sarajeva, u razgovoru za Radiosarajevo.ba ovakav ishod je komentirao njegov prijatelj, dr. Bakir Nakaš, sarajevski "heroj u bijelom", ratni direktor Opće bolnice u Sarajevu.

"Godinama se poznajemo i međusobno podržavamo. Ova manipulacija proteklih dana u Gradskom vijeću Sarajeva, prvenstveno onih koji su ga predlagali i "podržavali", je bila kap koja je prelila čašu, čašu koju su mnogi godinama punili kada je Bogić u pitanju, a on im uvijek opraštao. Bogiću nije trebala funkcija gradonačelnika, Bogić je trebao Sarajevu i njegovim građanima. Ostaje nam da vidimo u narednim danima koji su stvarni razlozi ovih dvodnevnoj manipulacija sa imenom Gospodina Bogića Bogićevića", kazao je dr. Nakaš za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, vijećnici Gradskog vijeća Sarajeva danas su jednoglasno izglasali Bogićevića za novog gradonačelnika Sarajeva.

Zatim je određena pauza od sat vremena u okviru koje se on trebao odlučiti da li prihvata kandidaturu ili ne.

Međutim, u večernjim satima Bogićević je uputio oštro intonirano pismo predsjedavajućem GV Sarajeva Jasminu Ademoviću i saopćio da definitivno ne želi prihvatit mandat gradonačelnika, te da je današnje glasanje bilo sasvim suvišno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije