Donesena odluka: Vlada ZDK odobrila 100.000 KM pomoći narodu Palestine

0
Fena
Donesena odluka: Vlada ZDK odobrila 100.000 KM pomoći narodu Palestine
Foto: Fena / Vlada ZDK / Ilustracija

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) donijela je na današnjoj redovnoj sjednici odluku o uplati novčane pomoći u iznosu od 100.000 KM za narod Palestine i tu državu, potvrdio je u izjavi za Fenu premijer ZDK Nezir Pivić.

Pivić je najavio kako će novac uskoro biti transferiran na račun Ambasade države Palestine u Bosni i Hercegovini.

"Donijeli smo odluku kojom se odobrava pomoć narodu, odnosno državi Palestini, kao ljudski i moralni čin prema tom narodu i državi. Znamo kroz šta prolaze, a mi se svakako suosjećamo s njima jer smo i mi, nažalost, prolazili ono što danas prolazi narod Palestine", kazao je Pivić.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Vlada ZDK danas, 17. novembra, dala je pozitivno mišljenje na izmjene i dopune Zakona o radu Federacije Bosne i Hercegovine, o kojem će se u narednom periodu izjasniti i Skupština ZDK. Pivić je najavio kako će već na narednom zasjedanju razmatrati i kontinuiranu pomoć za boračku populaciju tog kantona.

"Ono što je važno, to sam već kazao i u ekspozeu, da ćemo već na sljedećoj sjednici Vlade ZDK imati izmjene i dopune Zakona o dopunskim pravima boraca i boračke populacije, što je vrlo važno, jer im se time uvode dodatna prava", ustvrdio je.

Na sljedećoj sjednici Vlade ZDK bit će razmatran i Budžet za narednu godinu, koji će biti veći od ovogodišnjeg te iznositi 594.874.450 KM. Ovogodišnji budžet usvojen je na iznos od 540.582.580 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije